Att resa med båt

Att resa med båt är nog något som de flesta inte vågar tänka på, kanske för att det verkar svårt och dyrt? Men det behöver inte vara alltför dyrt och komplicerat. I dagens inlägg skriver vi om dels resor med båt, om nischade resor och om Stockholms vackra skärgård.

I HD kan vi få tips om hur det enkelt och till bra pris går utmärkt att resa runt med båt i Stockholms skärgård, där solvarma klippor och tusentals öar bara väntar på att få bli upptäckta. Tre av favoritöarna som nämns i artikeln är dessa:

  • Finnhamn – På gränsen till ytterskärgården ligger Finnhamn, där man hittar både vandrarhem, stugby och en säsongsöppen krog. Ön passar bra för den som gillar att promenera, med en äventyrsstig för barnen.
  • Rödlöga – Rödlöga är så långt ut man kommer med reguljär trafik. Ön var länge bebodd av fiskarbönder. I dag är det Rödlögaboden som är samlingspunkten. Här finns ingen
    elektricitet – däremot gott om ängar och klippor att bada från. Vandrarhem finns inte, men några boende hyr ut stugor.
  • Fejan – En charmig ö nästan ute vid havsbandet. Det finns en restaurang som är snyggt inredd, i en gammal karantänstation. Läget vid farleden mot Ålands hav gjorde nämligen att man satte personer med kolera i karantän här i slutet på 1800-talet. Förutom krog finns det promenadvägar och fiskrökeri.

Nischade resor allt populärare

I SvD kan vi vidare läsa att nischade, smala resor ger större upplevelser och gärna kombinationsresor där både båt, cykel, bad och stad ingår. Söker man efteBåthamn Norger en temaresa finns det allt du kan tänka dig, från religiösa till matinriktade och upplevelsetunga. Ofta kan det dock bli lite dyrare så om man är smart går det givetvis att snickra ihop sin egen nischade temaresa, men då krävs det lite planering istället.

Sedan om man vill åka lite mer båt och cykla lite mindre finns det givetvis båtinriktade resor att välja på om man googlar runt lite, i GP kan vi läsa om hur man faktiskt kan segla runt världen och tjäna på det, genom att jobba på ett fartyg. Med en skepparexamen i Stockholm blir detta enklare än någonsin och det är egentligen inte så lång väg att gå för att förverkliga en dröm många inte ens vågar tänka på.