Bilköp – begagnad bil för resan eller elbil för jobbet?

 

Äger du en bil eller kanske funderar på att köpa en? Det finns en del att tänka på och beslut att fundera kring. Vad syftet är spelar såklart också in. Ska du semestra eller åka långa jobbsträckor och vilka miljöaspekter vill du ta hänsyn till?

 

El– eller dieselbil? Nyköp eller begagnad? Funderar du på att köpa en begagnad på är http://bilweb.se/ bara en av flera alternativ med stort utbud. För plånboken kan det vara smart att ha en begagnad bil eftersom de dyra milen vid nyköp redan är betalda som svd.se skriver om. Funderar du däremot på att köpa en ny bil kan det vara värt att fundera ett varv på aspekter som miljö. Särskilt med det växande bilutbudet. Enligt cafe.se är marknaden på väg att accelerera. Det finns redan nio elbilar som utmanar den omtalade Teslan.

 

”På femton år har elbilen gått från utfryst och löjlig – en som det snackades bakom ryggen på – till att vara coolast i klassen. Tidigare talades det om en räckvidd på i bästa fall tio mil och få tog eldrift på allvar /…/

 

Med rätt däck kan du färdas långt

 

Begagnade bilköp betyder inte alltid just personbil. Det går även att köpa begagnade husbilar för den som funderar på att semestra på hjul. Alltfler lämnar jobb och lägenhet för att resa runt. Emilia Lindholm och Niklas Henrikczon är två som lämnade allt för sitt drömliv. Idag bor dem i sin husbil och reser runt i hela Europa som sverigesradio.se skriver om.