Bilsemestra i Sverige i sommar

Den rådande situationen i världen och klimathotet gör att många börjar semestra på andra sätt än tidigare. Det blir allt mer populärt att bila i Sverige som ett exempel. Sverige är ett fantastiskt vackert land med allt från mysiga småstäder till vackra naturområden.

Om du ska bila i Sverige bör du först bestämma en rutt. Hur många dagar ska du och ditt sällskap vara borta och vad vill ni se på vägen? Glöm inte ta regelbundna pauser på vägen för att undvika att bli för trött framför ratten. Säkerheten framför allt. Förberedd dig också med en massa underhållning i bilen, speciellt om det är småbarn med på resan.

Stanna en natt i Norrköping

Norrköping är en trevlig stad med mycket att erbjuda. Om du till exempel är på väg mot Stockholm kan du ta en natt på hotell i Norrköping och upptäcka allt som staden har ett erbjuda. Norrköping är hem till Sveriges kändaste djurpark Kolmården som erbjuder kul för hela familjen. Du kan uppleva djuren eller ta en tur i den mäktiga berg- och dalbanan. Du får inte heller missa kvarteret Knäppingsborg som är den mysigaste stadsdelen i Norrköping. Här är tre exempel på prisvärda hotell i Norrköping:

  • Elite Grand Hotel
  • The Lamp Hotel
  • Best Western Princess Hotel

De vackraste vägarna i Sverige

En bilsemester handlar inte bara om de olika stoppen ni gör på vägen, bilresan i sig är minst lika givande. Varför inte ta chansen och upptäcka några av Sveriges absolut vackraste vägar. Ett exempel är kustvägen som går från Karlskrona hela vägen upp till just Norrköping. Här har du en vacker havsutsikt hela vägen och passerar även Brömsebro. Det var här freden mellan Danmark och Sverige slöts år 1645.

Ett annat exempel är Pilgrimsleden som börjar i Karlstad och fortsätter in i Norge. Du har alltså möjligheten att upptäcka vårt vackra grannland på samma gång. Det är en naturskön väg där du passerar genom många härliga och pittoreska byar. En annan väg som löper in i Norge är Blå-gröna leden, dock är det orten Dingle i Bohuslän som är startpunkt. Vägen är döpt efter sin blå-gröna natur och mynnar ut i ett vackert vattenfall vid norska gränsen.