Fira jul på annan ort

Ett julfirande behöver inte vara på samma plats varje år för att den rätta julkänslan ska infinna sig. Storstäder, stränder eller skidbackar kan också vara den perfekta platsen under julen.

Snö, tomtar och levande ljus är alla saker som många tycker hör julen till. Utan risgrynsgröt, julgran och julklappar går det bara inte att få till den rätta julkänslan. Eller? Det stämmer faktiskt inte. Att fira julen på en annan ort än vad familjen brukar är vanligare än många tror, och känslan av jul blir inte mindre för det. Oavsett om du åker till en skidort eller på stadssemester på hotell i någon ny stad går det att fira jul på ett mysigt och härligt sätt. Det finns flera fördelar med att åka bort under julen:

  • Slippa stressa med julmat och julklappar.
  • Resan blir ett unikt minne.
  • Ett avbrott mitt i vintern är avkopplande.

Olika resmål

Valmöjligheterna för den som vill bort från hemtrakterna kring jul är många. Lika många som anledningarna till att resa bort. Det kan vara den påtagliga julstressen som ligger bakom beslutet, eller bara en nyfikenhet på andra alternativ. Ibland är en resa och ett avbrott i vardagen precis det som behövs mitt i vintern och när julledigheten ändå kommer kan det vara ett bra alternativ att passa på att göra sin resa. Den som vill uppleva storslagna julmarknader och pynt i varenda hörn kan med fördel välja att resa till en storstad. I exempelvis London är julpyntet redan uppe i november och marknaderna avlöser varandra. Här finns också många butiker som säljer exklusivt julpynt och julmusiken kommer du knappast undan. Trots att det sällan är mycket snö i London kan julkänslan ändå ta stor plats tack vare allt pynt på gator och i butiker.

För dig som vill ha en aktiv resa full av skidåkning är Alperna ett bra resmål. Här kommer snön med på köpet och den riktiga känslan av vinter går inte att komma undan. På många skidorter syns julpyntet långa vägar och att mysa i en stuga på fjället tillsammans med nära och kära är svårslaget i juletid. Att bryta den kalla och mörka årstiden helt och hållet är en dröm för många. Passar du på att åka till ett soligt land under julen fyller du ofta på med lite extra energi som behövs fram till våren.