Inför konferensresa utomlands

Hur ska man egentligen gå tillväga när det gäller att veta var man som företag ska åka på företagsresa? Vi guidar i djungeln och ger tips samt berättar om hur andra företag gått tillväga.

Ja enligt en artikel i DN kan man med fördel låta sig inspireras av andras resor med sina företag, och därmed sporras av de som lyckats med sin valda strategi, kanske kan det vara ett ultimat sätt att rivstarta hösten på. Enligt artikeln finns det flera råd man kan lyssna till inför företagsresor och konferensresor utomlands, här nedan listar vi några av dessa:

  1. Måla upp en bild. Skapa en bild av det du vill starta och bygga upp. Gör verkliga inspirationstavlor, inte bara i datorn.
  2. Beskriv med fem ord. Skriv ut företagets personlighet med fem ord. Hållbart? Överraskande? Glad? Utifrån det blir det enklare att bygga vidare på marknadsföring och strategi.
  3. Bestäm dig för en mission. Vad är missionen med företaget, förutom att tjäna pengar? På Granit var det att förenkla livet för männi­skor.
  4. Tänk på visionenVar är företaget om tio år? Klara ut det och försök hålla en konsekvent linje dit.
  5. Fokusera på rätt saker. Definiera vad du själv är bra på, fokusera på det och ta hjälp med annat.
  6. Hitta rätt partner. Om du ska ha en kompanjon så se till så att det är en som är prestigelös och som kan komplettera dig på ett bra sätt. (Källa: DN)

affärsfolk pratbubblor litenEtt annat sätt att tänka

Ja många företag är det som vill åka på företagsresor och konferenser, och gärna det utomlands. En upplevelse som berikar inte bara företaget i sig men även medarbetarna och då kanske särskilt sammanhållningen. Ett väldigt generöst sätt att tanka utanför ramen på valde dock B3IT Connexions att göra nu idag, något vi kan läsa om i SvD Näringsliv, de valde nämligen att istället för att åka på företagsresa till Rom att skänka alla pengar som budgeterats för resan till FN:s flyktingorgan UNHCR, hela 400 000 kronor. En medmänsklig omprioritering är vad vd:n skriver till Aftonbladet.

Ja hur man än väljer att göra när det kommer till företagsresan, vare sig det är till Jämtland, Rom eller kanske att ställa in och skänka pengar är det bra att innan eventuell resa följa de råd som vi listat ovan.