Jul i Malmö

Den som funderar på att åka på en resa i jul och vill åka till en stad där man verkligen kan få upp julstämningen, borde testa Malmö. Här kan man i jul gå på konsert, ståuppshow, julmarknad och äta julbord. Dessutom kommer staden att vara julpyntad som aldrig förr.

989738-moving-nicely

I Expressen kan man läsa att Timbuktu har blivit klar som ett av affischnamnen inför årets julgala i Malmö som har premiär 3 december. I och med att man bokat Timbuktu får galan nu en ännu mer skånsk prägel. Några andra skånska namn som varit bokade sedan innan är Måns Zelmerlöw, Jill Johnson och Hasse Andersson. Förutom dessa ska även Miss Li, Ola Salo, Darin, Petter och Lena Philipsson uppträda på galan. Julgalan hålls i Malmö Arena och den som vill boka biljetter kan välja mellan datumen 3, 4 och 5 december.

Julmarknad, julbord och julstämning

Julgalan är inte den enda anledningen att åka till Malmö i jul, utan staden har mycket att bjuda på i juletider. Malmö bjuder även på en riktigt mysig och gemytlig julmarknad varje år. I år kommer staden att vara extra julig eftersom man ska installera nya ljus, igloos och en snökula med konstgjord snö som man kan gå in i, skriver Malmotown. Många av stadens hotell bjuder även på trevligt julbord och den som vill kombinera julbordet med en hotellnatt kan hitta passande hotell på www.hotellmalmo.nu. Några av de hotell som dukar upp för julbord i år är:

  • Clarion Hotel Malmö Live.
  • Scandic Kramer
  • Elite Hotel Savoy

 

Skratt i julstressen

Ytterligare en show som hålls i Malmö i jul är Christmas Comedy. Den första och andra december kommer fyra av Sveriges bästa ståuppkomiker att vara på en och samma scen. Det är nämligen Johan Glans, Emma Knyckare, David Batra och Nour El-Refai som bjuder på en riktigt rolig standup comedy show för att lätta upp stämningen i julstressen som råder. Den som vill slippa undan julklappsångesten gör det på Slagthuset i Malmö de här datumen. Läs mer.