Magi i Marrakech

Den som vill åka till ett populärt resmål som bjuder på det mesta och även en magisk stämning, bör styra sin kosa mot Marockos huvudstad Marrakech. Staden pulserar av liv och genuinitet, samtidigt som det finns massor av lyx och flärd för den som vill ha det.

8807150-jamaa-el-fna-marrakesh-morocco

Vi har tidigare skrivit att man när man ska åka på konferensresa verkligen bör tänka efter var man ska åka och vad man vill få ut av sin resa. Ett utav de resmål som är absolut populärast hos svenskarna när de ska åka på konferensresa är den marockanska huvudstaden Marrakech. Men Marrakech passar inte bara de som ska åka på konferens, utan staden har faktiskt något för alla. Oavsett ålder, smak och syfte är Marrakech en riktigt härlig och magisk stad.

Medinan är mötespunkten

I Dagens Nyheter kan man läsa att det finns allt från turisttäta gränder och luftiga innegårdar, till hetsiga handlare och fattiga tiggare i Marrakech. Den naturliga knytpunkten i staden där allt händer är Medinan som är en tusenårig handelsplats för karavanleder genom Sahara. Förutom att handla all värdens saker här kan man dricka färskpressad mandarinjuice eller äta söta dadlar. De som varit i Marrakech säger att staden bjuder på en magisk stämning á la Tusen och en natt. Och även att Medinan är stället att bo på om man verkligen vill uppleva det genuina i staden.

Lyx med spa

Den som inte vill bo i den lite ruffiga och fattiga delen av staden kan utan problem få en lyxversion av Marrakech. Här finns nämligen även massvis av lyxiga hotell som erbjuder spa och annat trevligt. Faktum är att lyxen som en turist kan köpa i Marrakech är omåttlig. Några favoriter i spaväg är hamam och oljemassage. Men man kan även skämma bort sig med lyxiga middagar och upplevelser.