Nöje i Norrköping

Alesso är klar för Bråvalla festivalen i sommar, berg- och dalbanan Wildfire får stå kvar i djurparken på Kolmården och snart sätter Where´s the music igång igen. Det finns många bra anledningar till varför man ska kika närmare på Norrköping i år när man bokar in sin weekendresa eller semester.

I Norrköping finns mängder av saker att göra, att besöka och att uppleva. Shoppingen, nattlivet och restaurangutbudet är mer än väl godkänt och möjligheter till boende är många. Boka på Hotellinorrköping.se och upplev staden den tid på året som passar bäst. Bråvalla, Kolmården eller Where´s the music är några av de säkra korten att välja mellan.

Kolmården erbjuder god chans till nöje om man besöker Norrköping, särskilt för barnfamiljen. Besök på nordens största djurpark, Bamses värld och berg- och dalbanor är delar av det som ingår i besöket. Även ett spa och det fina Vildmarkshotellet finns på området för den som vill unna sig något avslappnande under semestern. Som det skrivs om på Svenska Dagbladet  får även attraktionen Wildfire stå kvar i djurparken och inte behöver rivas, vilket är ett stort plus. Därför finns inga tvivel om att ett besök inte kommer att bli lyckat.

 

Musik och festival

festivalBråvalla, Norrköpings årliga festival, har redan släppt artister och delar av spelschemat för 1027. I år sätter Bråvalla-festivalen igång den 28 juni och sträcker sig ända fram till 1 juli. Det blir alltså en 4-dagarsfestival i år där första bandet kör igång redan på onsdagen. Alesso, Linkin Park, The Chainsmokers, Ellie Goulding och Passenger är några av de första artisterna som blivit avslöjade och uppskriva i spelschemat. I vanlig ordning finns det mängder av olika biljetter att köpa, olika festivalpass och olika campingmöjligheter. För dig som inte bor i närheten av Norrköping anordnas även festivalbussar som plockar upp alla runt om i landet för att sedan, i samlad trupp, kunna landa på festivalen.

Where´s the music är också en musikfestival som tar plats i Norrköping, dock med annat syfte än Bråvalla. Den 3-4 februari ges det plats för branschens både etablerade och nya musik vid Industrilandskapet i centrala Norrköping. Vid olika klubbar i området kommer man därför kunna ta del av favoritartisten samtidigt som man kan få upp ögonen för de nya talangerna som tillkommit i  musikvärlden. Dagarna kommer sammanlagt att innehålla 100 artister som spelar på 10 olika scener. Biljetter köper man på turistbyrån som har öppet extra länge dagarna innan festivalen sätter igång. Här kan du läsa mer om vilka artister som kommer att delta under Where´s the music 2017.