Norrskensresa i Norge

Aurora borealis låter mer som en obotlig sjukdom snarare än något av det vackraste som vår natur har att erbjuda. Men det är långt från en sjukdom och befinner man sig i Nordnorge är chanserna mycket stora av att bli omkullslagen av ett skådespel på himlen man aldrig tidigare skådat. 

Att bli hänförd. Det är precis vad man blir om man är med om ett norrsken. Ett riktigt norrsken som sveper tag om ens hela väsen och får en att känna sig så liten inför naturens skådespel. Bara att bildgoogla norrsken, eller Aurora borealis som dess riktiga latinska namn är blir man lätt mållös och får en helt ny respekt för vår värld och natur. Kanske börjar man till och med källsortera för att se till att bibehålla naturen så intakt som möjligt. Svenska Dagbladet har laddat upp med en härlig bildserie som får en att vilja ut och resa på en gång. På www.hotelloslo.se kan man finna bra hotell och börja sin resa mot sitt fantastiska naturfenomen. För att stressa sig igenom en sådan resa är helt fel väg att gå. Njut av Norge och din semester och försök fånga lugnet inför mötet med himlen. Håll även koll på hur aktiv solen är för det är de laddade kärnpartiklarna från solen  krockar med atomer och molekyler i jordens atmosfär som det färgsprakande skådespelet utspelar sig. Självklart finns det även en norrskensapp som ska hjälpa turister att enklare lokalisera norrsken.

Vad ett norrsken är

2522143-northern-lightsSom redan nämnt handlar det om energier som möts och ger ett vackert sken på himlen som då är elektromagnetisk strålning. Bäst ser man dessa sken när det är mörkt ute, varav Nordnorge är en tacksam plats då nätterna kan vara mycket långa och molnfria. Ett norrsken kan man se lite var stans på jorden, men befinner man sig på den södra halva av vår jord är det aurora australis som man får leta efter skriver Expressen.se.

Det blir allt mer populär med naturresor så det kan vara bra att boka i god tid för att känna att man fått allt som man vill ha det. Årstiden spelar roll så kolla upp så mycket som möjligt för att inte stöta på besvikelser. Och glöm inte att inte bara kolla genom kameralinsen utan även befinna dig i nuet och bli ett med naturfenomenet. De bästa bilderna är de som finns inom oss som varma minnen.