Packa dina bikinis smart

Dags att packa ihop dina nödvändigheter inför sommarsemestern? Nu när resebolagen börjat bli ännu hårdare med att reglerna följs angående mått och vikt är det viktigt att man planerar sin packning rätt.

resväskorSommarens resor är planerade och det är dags att packa ner sina favorit bikinis och flip flops. Man behöver dock mycket mer med sig i packningen innan man är redo för avgång. När det är dags för att börja med packningen är det därför bra att tänka lite extra på några saker. Det är viktigt att man får ner sina viktigaste prylar i en resväska som är godkända av flygbolaget. Flygbolag har nämligen börjat bli ännu hårade när det gäller storlekar och vikt på resväskor och handbagage. Var därför noga med att kolla upp all information om hur stor och tungt bagaget får vara, så slipper man betala extra om man får genomgå en kontroll.

Så packar du smartast

  • Ett tips som Frida Zetterström tar upp i en artikel på Expressen är att tänka färdiga outfits för hela resan. Om man redan har planerat vilka kläder som matchar med vad kan man minska risken för att man tar med sig för mycket. Samtidigt ska man försöka matcha kläderna med skor som går att använda flera gånger, allt för att slippa ta med sig allt för många skor.
  • Frida Zetterström tipsar även om att lägga necessären längst ner i resväskan så att den inte ligger höst upp och trycker till hela packningen under resan.
  • Café tipsar man om att samla sina viktigaste delar i handbagaget. Om resväskan skulle hamna på fel ställe eller i värsta fall bli stulen, är det bästa att ha de viktigaste nödvändigheterna med sig in på planet. Även värdesaker ska helst packas i handbagaget.
  • Man skapar mer plats i resväskan genom att rulla ihop varje klädesplagg istället för att vika. Samtidigt ska kläderna rullas ut och in för att minska risken för att det ska bli skrynkliga.
  • Åk inte iväg med en fullproppad resväska. Det är smart att spara en liten lucka för att kunna fylla med något eventuellt inköp som man gör under resan. Ska man iväg på shoppingresa behöver man dock väldigt mycket plats över.