Packa resväskorna för en långresa

Dags att göra en långresa? Då kan det vara bra att veta hur man ska packa sina resväskor, vad som är nödvändigt att ta med och vad som inte behövs.

 

pexels-photo-378152När man ska göra en resa som varar en längre tid kan det vara svårt att veta hur man bäst ska packa sina resväskor. Om man ska ta flyget till en annan destination för att stanna en längre period, kanske studera eller jobba utomlands ett halvår eller hälsa på någon för en längre tid kan det vara bra att tänka till lite extra över packningen. Till att börja med är bra resväskor som håller för tung packning en förutsättning för att få med sig alla förnödenheter, eller en stor ryggsäck med rejäla sömmar som enkelt går att bära med. Något som kan vara värt är att kolla upp med olika flygbolag hur mycket de tillåter som vikt och packning. Det kanske kan gå att betala för ett extra bagage utan att det blir allt för dyrt. Enligt Transportstyrelsen är detta individuellt för varje flygbolag.

Vad ska man packa?

Att veta vad man behöver ha med sig för att vara borta ett halvår eller ett år är helt omöjligt. Den gyllene regeln är dock att det mesta kan köpas på plats, så fokusera på att få med de nödvändigheter du verkligen behöver. Gällande kläder kommer man ändå behöva att tvätta regelbundet, så att släpa på massor av ombyten är inte nödvändigt. Gällande hudvårdsprodukter, schampo och tvål kommer man också behöva köpa nytt, så då är det lika bra att köpa det på plats från början. Det man ska fokusera på är personliga tillhörigheter som dator, telefon med laddare och tillbehör som adapters eller strömkablar för filöverföring. Eventuella mediciner eller intyg som gör att man kan hämta ut mediciner utomlands är också något som är viktigt att packa. På Vårdguiden kan man läsa mer om vilka regler som gäller.