Packa väskan smart

Dags att ge dig ut på en semesterresa? Då är det hög tid att du tar till dig alla packknep du kan få för att göra din väska så full som möjligt – samtidigt som du har kvar utrymme för semestershopping.

Att packa en resväska med bikinis kanske inte låter som en svår uppgift direkt, men visst finns skäl att tänka till lite på hur man packar sina saker, oavsett om det är en solsemester på stranden som väntar eller in skidresa upp till svenska Åre. Oberoende av vart man ska åka så är det alltid massor av prylar som ska med i väskan som man kanske inte tänker på från början. Ska du till exempel till soligare breddgrader under vintern kan det vara smart att kolla upp om hotellet erbjuder beach-handdukar eller endast tillhandahåller handdukar som får användas vid deras poolområde – om så är fallet behöver du få plats med en badhandduk och det är inte det enklaste.

Så packar du för att få med dig allt

Hur ska man då packa för att få plats med allt plus lite till? Bästa, och äldsta tipset i boken, är att strunta i att vika dina plagg – rulla dem! Sedan finns en hel drös med saker du kan göra för att optimera resväskan, och här är några tips:

  • Använd skorna som förvaring – lägg ömtåliga ting i skorna om du har med dig sådana så är de skyddade, annars är ett par gympaskor perfekt ställe att placera både strumpor och underkläder på.
  • Optimera handbagaget för förseningar – undvik att ha pincetter och nagelsaxar i handbagaget, det kommer få dig att fastna i säkerhetskontrollen, men vad du däremot ska ha i den väskan är underklädesombyte, tandborste och eventuell linsvätska utifall att det blir förseningar eller mellanlandningar.
  • Rullväska – det snällaste mot din rygg är en väska som du inte behöver kånka omkring på så välj en med hjul, då behöver du heller inte oroa dig för att packa den för tungt.
  • Få fräscha kläder – har du använt doftservetter förr? Dessa bör du lägga mellan kläderna i väskan så kommer de dofta riktigt trevligt när det är dags att packa upp dem och du slipper den där unkna instängda doft kläder kan få efter en lång flygning.