Res till Göteborg i sommar

Planerar du att ta med familjen på en weekend i Göteborg i sommar? Bra idé! I Göteborg finns det massor av saker att göra som passar både stora och små. Staden är känd för att vara en riktig sommarstad och turister färdas hit från alla möjliga håll. Här är några tips på hur du och din familj kan spendera några soliga sommardagar i staden Göteborg på bästa sätt.

En klassisk restaurang att besöka i Göteborg är Fiskekyrkan. Restaurangen är inte som en vanlig restaurang utan här kan man både äta mat och handla färsk fisk direkt från disk. Även barn brukar uppskatta ett besök på denna plats då diskarna är fulla av fiskar och skaldjur att kika på. Dessutom är byggnaden fin att se på och en riktig turistattraktion i sig.

Besök Liseberg

Ett besök på Liseberg är ett måste och något ni kommer minnas länge. Detta är nöjesparken där både stora och små kan roa sig oavbrutet en hel dag. För den som vill göra mer än endast ett besök på Liseberg kan det vara en rekommendation att bo nära Liseberg, det finns en hel del boenden att välja på i olika prisklasser som ligger nära nöjesparken. Nöjesparken i sig ligger i centrala delen av staden och den som vill bo nära nöjesparken har alltså nära till i princip allt annat också.

Åk ut till en ö

Göteborg är inte bara känt för den mysiga stadskärnan utan staden är också känd för sin fina skärgård. Och det med all rätt, det är få ställen som kan slå vyerna i skärgården en riktig sommardag. Det är enkelt att ta sig ut till öarna och det kostar inte mer än att åka spårvagnen. Det är Västtrafik som har båtlinjer som tar dig långt ur i skärgården. Enklast är att ta spårvagnen från innerstaden för att sedan hoppa av på Saltholmen och därifrån välja en båtlinje som tar en vidare ut till öarna. På öarna kan utbudet på restauranger och caféer vara begränsat och att ta med en picknick ut är att rekommendera. Kom också ihåg solkräm, handduk och solhatt!