Sommarstaden Göteborg bjuder på musik och hotell

Upptäck Göteborg som en sommarstad, med konserter och härliga uteserveringar. Varför inte se Backstreet Boys eller Bob Dylan i sommar?

Det finns mycket att upptäcka på många orter i Sverige. Göteborg är en av dessa pärlor som alltför få har upptäckt. Men det finns hotell i göteborg city som gör vistelsen bekväm och ännu mer härlig. Dessutom spelar dessa i staden i sommar :

  • Bob Dylan
  • Bruce Springsteen
  • Backstreet Boys

Håkan Hellström är tillbaka

Göteborgssonen Håkan Hellström, är folkkär som bara sjutton och länge har många efterlängtat nytt material att digga till. Nu, flera år efter det senaste albumet kommer nya låtar. I förra veckans släpptes singeln ”Vänta tills våren” och i nästa vecka, den 14 december släpps ett nytt album som enligt en artikel i Dagens Nyheter ska heta ”Illusioner”.

Det var efter den enorma succén med hans turné 2017, där han bland annat slog publikrekord på Ullevi, som han meddelade att han inte skulle turnera eller ge konserter på ett tag. Detta för att han som artist och konstnär ville få tid till att samla ny inspiration. Äntligen verkar denna inspo ha kommit för redan i tisdags förra veckan släppte han bland annat en video där man tydligt kan se att han är i en studio och spelar in lite nya låtar.

Nu kanske det blir spelningar i Göteborg till sommaren, med Håkan, eller inte. Det hela beror lite på vad han känner för.

Backstreet Boys och Bob Dylan till Göteborg

Någon som faktiskt kommer till staden för att spela är inga andra än både Bob Dylan och Backstreet Boys. Bob Dylan var senast i staden under 2014, det var när han turnerade med Never Ending Tour. Men i sommar kommer han alltså tillbaka, och kommer framträda i Scandinavium den 28 juni. Två dagar efter Göteborgsspelningen kommer han även till Stockholm för att spela i Globen. Bob Dylan har en väldigt lång karriär som artist bakom sig och just nu är han aktuellt med en box outgivet material från 1975. Många ser framemot att se legendaren spela.

Vad gäller Backstreet Boys ger sig ”pojkarna” ut på en världsturné och spelar två spelningar i Sverige, även här är det en konsert i Göteborg och en annan i Stockholm. Turnén heter DNA World Tour och det är den största arenaturnén på hela 18 år som de genomför. Frågan är om de kommer spela alla sina gamla hits som så många minns.