Spännande resor målet 2016

Fler än 2 miljoner svenskar köpte en charterresa till en utländsk destination 2015, den snabbast växande destinationen var Kroatien. Och det får en att fundera på vad som kan förväntas av 2016. Vad vi kan se av året som varit är att svenskarna nu vågar ta sig till andra destinationer än de platser man oftast reser till. Förr var Mallorca och Gran Canaria näst intill utan konkurrens, sedan kom även Thailand att bli en semesterort som man sympatiserade med svenskar.

Enligt en artikel här kan vi läsa att en trend som blev tydlig under 2015 och som kommer växa ytterligare är att istället för att åka till en plats eller ett land planerar vi snarare utefter vad vi vill göra. Är det en shoppingresa, en solresa eller en upplevelse vi är ute efter? Många vill uppleva och bli inspirerade av andras kultur och mat snarare än att bara njuta av platsen. Detta gör att platser som är “försvenskade” och väldigt turistiga väljs bort. Vi vill uppleva, se någonting nytt. I en artikel från The Guardian kan man nu åka till bergen i Peru och sova i vad som ser ut att vara genomskinliga kuber och det är ett tydligt exempel på vad som just nu trendar. Annorlunda upplevelser, saker som ingen tidigare har gjort är vad som triggar. Detta kan lätt förknippas med att vi i världen just nu allt mer använder sociala medier och vill framhäva oss, vi vill visa att vi är unika och det ska även resan vi gör vara.

Vi tipsar om Peru

Om du ska boka en resan nu för det kommande året är just Peru också ett perfekt resmål om du vill uppleva. Du kan enkelt boka resa till Peru på tailormadeperu.se, som hjälper dig att planera och hitta vad du vill göra.

Om du är skeptisk till om Peru har någonting att erbjuda dig, och om att sova i bergen känns tråkigt eller fel bör du titta på nedanstående klipp med “tio saker att göra i Peru”. Där ser du vilken otroligt varierande miljö och hur mycket spännande saker du kan uppleva om du tar dig dit. Du kommer helt klart att uppleva mer än om du åker på samma gamla Spanien-resa.