Spara eller resa?

????Det är inte helt lätt att veta hur man ska göra om man är ressugen men inte har en så stor reskassa. Ta de billiga resorna – eller lyxa lite på hemmaplan och spara till den där stora drömresan!

När ekonomin tryter men om man ändå vill unna sig gott avkoppling och annat, vad gör man då? Det många olika prisklasser på billiga resor som man kan ge sig iväg på – eller så unnar man sig på hemmaplan och sparar till den där större resan istället. Det är inte lätt att vara velig!

Behöver inte resa långt för att dricka gott vin

Att resa till länder som Italien, Frankrike och Sydafrika bland annat är ju drömmen om man vill besöka maffiga vingårdar, bo där och dricka vin. Men, det kostar också därefter. I tidigare text har det skrivits om ett nytt vineri i Sverige som man faktiskt kan besöka om plånboken känns halvtom. Bra att veta kan dock vara att du inte behöver resa speciellt långt alls för att dricka gott vin, det finns nu faktiskt en maskin som gör att du kan tillverka ditt eget vin – bara genom att klicka med mobilen. Det är i Expressen som man kan läsa om denna knasiga apparat. Den kostar några tusenlappar men är billigare än de flesta semestrar och kan göra så att man får det riktigt lyxigt på hemmaplan. Men ska man spara till den där stora semestern kanske det inte är det bästa alternativet.

”Förvandla din frukt till eget hemmagjort vin! Allt du behöver göra är att trycka på en knapp på mobilen.” Skriver Expressen.

Om man verkligen vill resa trots låg budget

Om man verkligen vill resa nu trots dålig reskassa och har för dåligt tålamod för att spara så får man helt enkelt sålla lite bland alternativen och ge sig på de platserna som inte ligger högst upp i önskelistan. Många städer i Europa är fortfarande ganska billiga att resa till och leva i. Men man ska inte underskatta gamla goda Sverige – här finns en hel del att hitta på.