Turista i Göteborg

göteborg vatten kanalMånga har besökt Göteborg, och det är en stad värd att besöka flera gånger. Det är en häftig stad med härlig atmosfär under alla olika årstider. Här följer tips på sevärdheter och saker att hitta på i Göteborg, både klassiskt turistiga sådana och lite mer för okända guldklimpar.

Ska man besöka Göteborg vill man såklart ha ett bra boende! Beroende på vad syftet med resan är så spelar standard och läge olika roll, för att hitta det man söker är det smart att besöka www.hotellgoteborg.info för att få tips om olika hotell runt om i staden. Men, kolla upp lite olika saker som du vill göra under vistelsen innan du bestämmer dig för vilket hotell som passar bäst.

Klassiska turistattraktioner

Det är inget fel med att se klassiska turistattraktioner när man besöker olika städer, det finns ju en anledning till att de är sevärda. I en artikel från Sveriges Radio kan man läsa om Göteborgs turisthistoria och de sevärdheter som sedan länge varit välbesökta av nyfikna resenärer är bland annat Nöjesfältet och ha-kul metropolen Liseberg, vilket passar både vuxna och barn, konstmuseet och Naturhistoriska Riksmuseet. Botaniska Trädgården är en fröjd för ögat och där finns även ett mysigt café att slå sig ned och njuta av diverse godsaker i. Sjöfartsmuseet, Masthuggskyrkan, Götaplatsen och det ökända Feskekörka är också populära att besöka. Varför inte ta en tur med båtturen Paddan?

Skärgård och takbarer

Göteborgs skärgård är också något som alla bör besöka, och nu har en gammal ökänd skärgårdsrutt med M/S Svea af Bohuslän återuppstått, läs mer här. Vill man njuta av utsikt med en god drink eller öl i handen så har Hotel & Ristorante Bellora nyligen blivit utnämnt till en av de fem bästa takbarerna i världen. Såhär säger Jonas Stenberg, VD för ESS Group som är delägare i Bellora till GP:

”Vi har försökt skapa en levande mötesplats och det verkar gästerna uppskatta. Takbaren öppnade i midsommar och det har varit lite sämre väder den här sommaren kan man säga. Men göteborgarna har slutit upp ändå!”