Upplev Göteborg på liten budget

Göteborg, staden som enligt sin slogan är öppen för världen, är väl värd ett besök och även med en liten budget finns här massor att se och göra. Här följer en rad tips till prisvärda boenden, aktiviteter och sevärdheter.

Som i så många andra städer är oftast det billigaste boendet vandrarhem eller Airbnb. Det finns många centralt belägna vandrarhem i Göteborg och även på Airbnb finner man mängder av alternativ. För den som föredrar hotell finns det vandrarhem som även erbjuder hotellrum, men det finns också flera hotell som erbjuder boende till plånboksvänliga priser. Det är inte svårt att finna ett billigt hotell som även är ombonat och trevligt samt har bra läge. Ett annat prisvärt alternativ är campingplatser och stugor. Även dessa återfinns centralt i Göteborg, precis bredvid Liseberg.

Transport

Göteborg är enkelt att ta sig runt i, såväl till fots som med kommunala färdmedel. Med ett dygnskort, som är giltigt i 24 eller 72 timmar, reser du hur mycket du vill i hela stan med både spårvagn och buss och du kan även ta en båt ut i den södra skärgården. Du når de södra öarna i skärgården med Styrsöbolagets båtar som har två avgångsterminaler: Stenpiren i city och Saltholmens färjeterminal.

Mat

Många ser mat och dryck som den dyraste utgiften under semestern och ett tips är att boka ett boende där man har tillgång till kök. I köket har du möjlighet att inta en stabil frukost och förbereda dagens lunch genom att packa ned alla godsaker du önskar i ryggsäcken. En picknick på en ny plats, kanske ackompanjerad av en fin utsikt, är en höjdare! På vägen hem går du förbi Saluhallen eller Feskekörka och handlar på dig fina råvaror till kvällens middag.

Att göra i Göteborg

Beroende på när du besöker Göteborg kan utbudet av gratisaktiviteter och sevärdheter variera, men en del är gratis året om:

  • Båtturen mellan Stenpiren och Lindholmspiren med Älvsnabbare är gratis.
  • Botaniska Trädgården välkomnar dig till blommor, växter, träd och buskar. Om du vill kan du ge ett frivilligt bidrag om 20 kronor.
  • Röhsska museet riktar in sig på mode, konsthantverk och design och har gratis entré.
  • Den tidigare försvarsanläggningen Skansen Lejonet, invigd 1689, erbjuder ett antal guidningar per år.