Vart ska konferensen hållas?

Konferensen ska vara en rolig upplevelse för medarbetare, gärna i en trevlig och häftig miljö, som samtidigt ska uppmana till utveckling. Ska konferensen hållas i Sverige eller utomlands?

En konferens utomlands kan erbjuda mycket storstadspuls och fest. Det har blivit mycket populärt men kan lätt göra att budgeten skenar iväg. Konferenser innebär ofta kombination av nytta och nöje, men bokas konferensen på fel ställe kan agendan ta skada av nöjesaspekten.

Noggrann planering och resplan

En lyckad konferens som fyller sitt syfte kräver planering med fokus på detaljer. Börja i tid så att inget viktigt missas och att rätt anläggning kan bokas, kolla gärna upp långtidsprognoser om vädret på SMHI. Anpassa konferensen efter dess syfte. Önskemål från medarbete kan vara bra att ha i åtanke. Även om längre resor är kul, men har många barn. Det kan vara svårt att genomföra längre resor och för att säkerställa att så många som möjligt kan följa med, välj ett ställe som är lätt att ta sig till och ifrån. Formulera en snabb resplan som samtidigt är prisvärd och sätt tider med marginal för att minimera risken för att transporter missas.

Satsa på avkoppling i Sverige

Eftersom konferens innebär både nytta och nöje är det viktigt att boka en plats där ni kan utnyttja platsens möjligheter. Boka en njutbar konferens i skärgården för att uppleva annorlunda och mer stillsamma miljöer än vad stadsbaserade anläggningar vanligtvis erbjuder. I Sverige gäller Allemansrätten, så utnyttja det som finns i omgivningarna. Ta en skogrunda, bada, fiska, ta en båttur. Det mesta ska såklart vara planerat för vistelsen, men det kan vara skönt att ha lite fria tyglar för att se vad gruppen vill hitta på.

Fokus och energi

Det kan vara lätt att tappa fokus under långa möten och aktiviteter. Se till att alla medarbetare hela tiden har möjlighet att fylla på med energi. Det ska finnas pauser som tillåter en powernap, en kort promenad eller ett mellanmål. Se konferensen som en resa bort från den stressiga vardagen med syfte att generera trivsel, kreativitet och gemenskap mellan medarbetarna, på denna facebooksida finns inspiration för bokning av trivsamma företagskonferenser.